kubek zupy nr 4:
składniki:
2 litry wody
500 g cieciorki, namoczonej przez nocpuszka pomidorów
2 czerwone papryki
1 ząbek czosnku
garść szpinaku
łyżka świeżej bazylii
łyżka świeżego tymianku
łyżka natki pietruszki
sól, pieprz, sos sojowy - do smaku
do garnka wlewamy zimną wodę, dodajemy cieciorkę i pomidory z puszki, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 20 min, po czym dodajemy tymianek, paprykę pokrojoną w drobną kostkę, wciskamy ząbek czosnku, doprawiamy solą, gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż cieciorka będzie miękka, następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, świeżą bazylię, posiekany szpinak, doprawiamy pieprzem i sosem sojowym do smaku, gotujemy jeszcze ok. 2 min i zdejmujemy z ognia, miksujemy połowę zupy na krem i mieszamy z resztą
(przepis wg pięciu przemian)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz